Kenmerken

IBM Lotus Traveler  • Push e-mail, agenda en contact
  • Over-the-air synchronisatie
  • Remote Wipe verloren\gestolen
  • Support iPhone, Nokia en Windows
  • Gratis mobiele oplossing

IBM Lotus Traveler

IBM Lotus Notes Traveler biedt wederzijdse, draadloze synchronisatie tussen IBM Lotus Domino-servers en selecte draagbare apparaten, met inbegrip van Microsoft® Windows Mobile-apparaten, Nokia S60 3rd- en 5th edition-apparaten en ondersteunde mobiele apparaten die het ActiveSync-protocol gebruiken, zoals Apple-apparaten. Lotus Notes Traveler synchroniseert e-mail-, agenda-, actiepunt-, adresboek- en journaalgegevens in real-time.


Nieuwe e-mailberichten op de Domino-server komen automatisch binnen op uw apparaat. U kunt een melding instellen in de vorm van een geluids- of trilsignaal. Updates op het apparaat, zoals het verzenden van een nieuw bericht of het wijzigen van een agenda-item, worden met de server gesynchroniseerd zodra er een netwerkverbinding beschikbaar is.

De Lotus Notes Traveler-client biedt u een eenvoudige interface met slechts weinig configuratie. U kunt de hoeveelheid gegevens die moet worden gesynchroniseerd met het apparaat, aanpassen om het gebruik van het apparaatgeheugen te optimaliseren.

De Lotus Notes Traveler server wordt geïnstalleerd op een server met Lotus Domino 8.5 of hoger en wordt uitgevoerd als een Domino-servertaak. Voor standaardconfiguraties is de Lotus Notes Traveler-component onmiddellijk na de installatie actief, zonder dat er veel input van een beheerder nodig is. Alle dagelijkse beheerdersactiviteiten worden uitgevoerd met behulp van de Domino Administrator-client en de Domino-console op afstand. De Lotus Notes Traveler-servertaak zoekt automatisch naar gebruikers met behulp van het Domino-adresboek, zodat er geen handmatige registratieprocedure nodig is.

Als u Lotus Notes of Lotus iNotes gebruikt, bent u al geactiveerd als Lotus Notes Traveler-gebruiker. Gebruikers van mobiele apparaten moeten alleen de clientsoftware installeren (afhankelijk van het apparaat) en het apparaat verwijzen naar een Lotus Notes Traveler-server. Het apparaat wordt automatisch bij de server geregistreerd, waarna de synchronisatie meteen wordt gestart.

Lotus Notes Traveler-clients communiceren voornamelijk met de Domino-server via een draadloos communicatiekanaal. Voorbeelden zijn cellulaire General Packet Radio Service (GPRS), Wi-Fi (802.11x) en 3G. De Lotus Notes Traveler-client werkt met elk beveiligd VPN-netwerk (Virtual Private Network) op het apparaat. Ook biedt de client geïntegreerde ondersteuning met IBM Lotus Mobile Connect (LMC). Met Lotus Mobile Connect behaalt u voordeel uit de functies voor roaming en beveiligde communicatie, die het bedrijfsnetwerk op logische wijze uitbreiden naar het mobiele apparaat, ongeacht het fysieke netwerk dat het apparaat gebruikt. De Lotus Notes Traveler-client kan verbinding maken via een vrij toegankelijk GPRS- of GSM-netwerk (Global System for Mobile Communications) met behoud van de veiligheid en aanwezigheid van een bedrijfsintranet. De gegevens die tussen het apparaat en de server worden verzonden, worden gecomprimeerd om het verkeer tot een minimum te beperken. Dit is van belang voor trage verkeerslinks.

Belangrijkste kenmerken

  • Automatisch over-the-air synchronisatie van Notes e-mail, agenda en contact gegevens
  • Remote Wipe steun voor verloren of gestolen apparaten
  • Ondersteuning voor iPhone, Nokia en Windows Mobile apparaten
  • Een gratis mobiele oplossing voor Lotus Notes en Domino gebruikers
Als u interesse of meer informatie wilt ontvangen over IBM Lotus Traveler neem dan contact met ons op!